Spionburgere

Mia vil lage Spionburgere.

Derfor spionerer hun på andre oppskrifter.


- Jeg vil lage burgerbrød av deigen til

TORS OG MIAS SUPER-PIZZAER, sier Mia til mor.

- Lag dobbel deig, sier mor.

- Hvorfor det? spør Mia.

- Det er fint å ha noen ekstra burgerbrød

  i fryseren, sier mor.

- Smart! ler Mia.



Sånn lager du 12 stk MIAS SPIONBURGERBRØD:


1. Lag dobbel deig av TORS OG MIAS SUPERPIZZAER.

2. Når deigen har hevet seg, legger du bakepapir

    på to stekeplater

3. Del deigen i tolv deler og form hvert brød

    som litt flate sirkler

4. La brødene hvile ca 30 minutter

5. Sett stekeovnen på 225 grader

6. Stek brødene i ca 10 minutter



- Hva skal vi ha inni Spionburgerne? spør mor.

- Jeg har mange ideer, sier Mia. - Vi kan lage dem som   

  helt vanlige hamburgere, eller med varme   

  fiskekaker, eller vi kan ha på en blanding av stekt

  kjøttdeig med løk, spinat og tacokrydder, eller vi kan

  ta på stekte fiskepinner og speilegg, og vi må huske ost,

  så klart, og salat og ketchup og sennep ...

- Det var mange ideer, sier mor og smiler.

- Det finnes sikkert mange flere, sier Mia.

- Hvorfor heter det Spionburgere? spør mor.

- Fordi alle må spionere seg fram til hva de tror passer

  best å ha inni, og smake seg fram til hva de liker best,

  ler Mia.